Kafésjakk på Sotra 27.01.01

«Sjakk skal spilles i kaféene», uttalte vår fremste stormester Simen Agdestein etter å ha stukket av med førstepremien i Norgesmesterskapet i cafésjakk sommeren 2000. Om det var denne uttalelsen som har lagt og modnet i deltakernes sinn skal være usagt, men da John Dyrøy kalte inn til sjakkveld på kaféen "LeMenue" på Straume kvelden i forveien, var det duket for en usedvanlig hyggelig lørdagskveld.

Det ble eksperimentert litt bl.a. med tanke på å finne ut hvilke ølmerker som var mest prestasjonsfremmende, og for å gjøre det litt vitenskapelig så hadde vi også en kontrollgruppe (sjåførene) som man antok hadde spillestyrken i behold utover hele kvelden.

Denne gjengen vet forresten utmerket godt hva som foregår på Johns bakrom om tirsdagskveldene.

Vidar Garmannslund (t.v.) hørte til kontrollgruppen, og var en sterkt medvirkende årsak til at et lokalt merke ganske tidlig ble byttet ut til fordel for et langt mer lovende brygg av dansk opphav.

Morten L. Madsen (i hvit genser) stilte egentlig i en gråsone med sine lettøl, men hadde ubetinget suksess med denne. Han var imidlertid ikke med lenge nok til at vi kunne fastslå om dette hadde noen effekt over lang tid. Nå ble det unektelig slik at det var mindre og mindre ved dette eksperimentet som minnet om noen vitenskapelig forankring etterhvert som timene skred på. Men hvis vi skal trekke noen konklusjoner kan jo en bli at nederlagene føltes mindre bitre og seirene stadig mer overraskende etterhvert blant "forsøksdyrene," mens kontrollgruppen (som de siste fem timene av testen kun bestod av én person) gradvis mistet gleden over å vinne, og samtidig ble stadig mer beskjemt over sine tap utover kvelden.


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!