Artikkelindeks

Resultater

Spiller

Klasse

1.runde

2.runde

3.runde

4.runde

5.runde

6.runde

7.runde

8.runde

9.runde

Sum

Foreløpig plassering

Ole

1

½

0

1

½

½

½

0

 

 

3

31/54

Morten

2

0

1

1

0

0

0

½

 

 

2 ½

67/88

Tom

2

0

0

½

½

1

0

0

 

 

2

81/88

Gunnar

3

½

0

1

½

1

1

1

 

 

5

12/89

Berge

5

1

½

½

1

1

1

1

 

 

6

1/44

Geir

4

1

½

½

0

1

1

½

 

 

4

7/50

Bagher

5

1

½

1

1

0

1

1

 

 

5 ½

2/44

 

10.07.03

Gode prestasjoner i klasse 3, 4 og 5.

Vi kan fremdeles stort sett bringe gode nyheter. Først og fremst må vi berømme Berge for hans fantastiske innsats så langt i klasse 5, hvor han med nok en vinst leder alene med 6 av 7 poeng og fremdeles ingen tap! Rett bak følger Bagher med sine 5 ½. Geir ble offer for en evig sjakk med offiser og bønder over og måtte ta til takke med remis. "Alle" hadde sett at det var remis, men Geir ville forsøke, mens turneringsledelsen hadde ført et halvt poeng på hvert av kampspillerne på tavlen før partiet var ferdig! Gunnar fortsetter å imponere, denne gang med dobbelt tårnoffer og derav vinst! Morten bød på nok en gambit, favoritten Morra, men møtte en forberedt motstander, som riktignok gjorde noe upresist uten at han ble straffet i åpningen; Remistilbud fra en sliten gambitspiller. Tom oppnådde en stor fordel med godt spill, men overså en taktisk forsvarsvariant da det hele tilpasset seg. Han er likevel ved godt mot og beskrev partiet frem til da som "det beste hittil", med full støtte av Fritz. Ole tapte, etter å ha forkastet et remistilbud tre trekk i forkant. Han overså en binding som ble avgjørende.

09.07.03

De samme i toppen, de samme enda mer i bunn...

Ole møtte Tor K. Larsen, som de to siste årene har vunnet henholdsvis klasse 3 og 2... Ole holdt remis med de sorte brikkene, og spiller fremdeles jevnt og sikkert. Morten sjette parti startet som ventet, en albins gambit mot Vossespilleren Solli, men fikk ikke nok trøkk til å få fordel og tapte relativt fortjent. Tom spilte et langt parti, med en heftig tidsnød for begge spillerne. Tom "flesket til" med et sterkt bondeoffer (gambit) og fikk bra spill og klar fordel. Etter at tidsnøden var over, hadde Tom muligens en liten fordel, men spilte for passivt og tapte. Gunnar fortsetter å imponere med tanke på hans lange fravær fra sjakken. Han spilte solid i et parti der motstander gav dronning for to tårn og avgjorde det hele med en liten taktisk finesse. I klasse 4 fikk Geir nok en vinst og har solide 4 av 6. Han "mørnet" sin motstander i en Alekhin. Et godt angrepsparti. I klasse 5 er det to herremenn som fortsetter å imponere. Berge ligger på delt 1. plass med 5 av 6 poeng og ingen tap så langt! En meget sterk prestasjon. Rett bak finner vi Bagher som rettet opp den kjedelige bukken fra i går med grei vinst i dag. Berge innehar i morgen klassens 1. bord, mens Bagher spiller på 2. bord!

08.07.03

Noen i toppen, andre i bunn...

Ole møtte en sterk vadsøværing og måtte jobbe hardt for remisen. Morten bød på nok en gambit og kom ut av åpningen med bonde over, men seinere røk både dronningen (bukk) og partiet. Tom fikk sitt første helpoeng på tross av sitt åpningsspill. Gunnars skumle oppsyn skremte motstanderen til å avgi hele poenget, men stiller nå nybarbert til neste runde. Geir manøvrerte seg til ett fullt poeng også – da motstanderen hadde løst flokene Geir hadde satt opp lå han bonde under, en fordel som holdt partiet ut. Berge seiler opp på fjerdeplass i klassen etter å ha dratt i land sin tredje seier. Bagher gikk på sin første smell i turneringen etter å ha bukket offiser i en veldig god stilling.

I morgen starter ikke runden før kl. 1500, og det har gitt anledning til en ekspedisjon  til grannelandet og et herremåltid av de sjeldne, tilberedt av Morten. Det er en mett og fornøyd gjeng som runder av nå. Vi er tilbake i morgen med nye erfaringer.

07.07.03

Dobbeltrunde med positive resultater.

Mandag var eneste dag med dobbeltrunde, hhv. kl. 09.00 og 17.00. I tredje runde ble det sanket hele 5,5 poeng av 7 mulige, et godt resultat. Eneste nedtur var at Berge aksepterte remis i en kliss vunnen stilling. I fjerde runde ble det sanket 3,5 poeng og igjen var det Berge og Bagher som tok med seg helpoenget. Begge to ligger dermed i tet-sjiktet. Geir fikk det første tapet i turneringen i denne runden, og falt dermed ut av tet-sjiktet. Morten ”Gambit” Madsen har så langt satt grå hår i hodet på sine motstandere med sitt fantasifulle gambitspill i samtlige runder.  Tom hadde en pyse-remis og en slite-remis, og fikk i det minste slettet nullen.

06.07.03

Flere nedturer enn oppturer i andre runde…

I dag var marginene på mange måter ikke helt på vår side. Før vi startet var det klart et det kun var mulig å oppnå 6 poeng totalt. Ja, dette skyldes et innbyrdes oppgjør... Bagher og Berge ble satt opp mot hverandre i andre runde. Det hele endte remis, med Berge som den hvite brikkeføreren. Dermed var hyttefreden sikret. Helpoenget var det Morten som sikret med de svarte brikkene. Som i første runde spilte han en gambit han ikke kjente teori på, med bedre hell i dag. Motstanderen kjente heller ikke teorien og brukte ”kun” 50 minutter på finne trekk 5… Ole spilte seg til klar fordel (les vinst) med svart, men rotet det vekk som Gunnar så pent beskriver det i reisebrevet. Tom tapte med de svarte brikkene, og gav opp i det 24 trekk etter at motstandere sakte men sikkert forbedret stillingen. Geir fikk remis med hvit og et godt utgangspunkt for den videre turnering. Redaksjonen gir ham lave odds for en topplassering… Han virker å være på gang. Gunnar som forunderlig nok ble plassert i klasse 3 (har ikke rating, spilte sist i 1994 et langparti), tapte med de svarte brikkene. Han kunne med andre ord krevd å spille i klasse 5… Den myndige turneringsleder henviste til ratingliste anno 1994 og sa at Gunnar ikke hadde tapt seg ”så mye” på 10 år. (1372 den gang). Spillet til Gunnar, samt hans bakspill (kommentarer i ettertid) hos andre, viser dog at han er plassert i rett klasse…

05.07.03

Oppturer og nedturer på NM’s første dag.

Totalt sett innbrakte kvelden 4 av 7 poeng. Av klubbene er det Stord SK som begynte best, med seier både for Geir og Bagher. For deltakerne for Sotra var det litt mer variabelt. Berge vant, mens Ole og Gunnar sanket et halvt poeng hver. Tom og Morten tapte, begge med hvite farger.

Vi er en sliten gjeng, som i skrivende stund (midnatt) ikke er særlig kreative. Flere oppdateringer og detaljer vil bli presentert i morgen ettermiddag/kveld. Vi kan for øvrig kort nevne at hytten vi har leid er over all forventning. Boforholdene burde i hvert fall ikke virke negativt inn på de sjakklige resultatene.


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!