Sotras Gisle Bjugn (t.h.) mottok premie under lynsjakk-NM 2015. Foto: Tom Eriksen


Norgesmesterskapet i lynsjakk ble arrangert nest siste dag av Landsturneringen. Sotra SK hadde Roar Flaten og Gisle Bjugn i finalene.

Sotras Roar Flaten brukte hovedturneringen som forberedelser til Eliteserien, og forsøkte ut åpninger og stillinger mot kvalifisert motstand i klasse Mester. I lynsjakk-NM deltok Roar i klasse 1 med mål om finaleplass. Han innfridde!

I det 10 mann store finalefeltet endte Roar akkurat utenfor pallen med en 6. plass. Det er ingen tvil om at Roar tilfører klubben og førstelaget en ny dimensjon med sin kompromissløse og risikofylte spillestil.

Fjorårets nr. 2 i hovedturneringens klasse 2, Sotras Gisle Bjugn, deltok i samme klasse under årets lynsjakk-NM. Nok en gang var klasse 2 den største gruppen, og konkurransen var ferdigspilt en time etter alle andre.

Med fem innledende grupper gikk kun de to beste fra hver gruppe til finalen. Der tok Gisle en hederlig 5. plass etter å ha beseiret vinneren i siste runde. Det rapporteres at vår mann gav bort tre vunne stillinger, og som burde ført til seier i klassen.


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!