Artikkelindeks

Stavanger ble for sterke for Sotra 1 i avslutningsrunden i årets NM for klubblag. Foto: Tom G. Eriksen

Offerspill SKs stjernegalleri gjorde rent bord i NM for klubblag 2023, og vant alle sine seks kamper. Laget mønstret ikke mindre enn 4 GM'er (Aryan Tari, Eric Hansen, Johan-Sebastian Christiansen og Frode Urkedal), og klarte å holde OSS 1 bak seg etter deres innbyrdes oppgjør i 4. runde. Mesterskapet ble arrangert på Thon Hotels Bergen Airport på Kokstad 18.-21. mai med 26 deltakende lag.

Sotra 1 endte på en høyst respektabel 11. plass i mesterskapet. Laget var rangert som nr. 8, og benyttet følgende spillere: Stig K. Martinsen (kaptein), FM Daniel Hersvik, Tor Kristian Larsen, Thomas Sekkingstad, Arne Skodvin Kristoffersen og Thirukkumaran Jeyachandran. WFM Anita Grønnestad var ubenyttet reserve.

Høydepunktet i turneringen var lagets seier mot Bergens 1, et lag vi aldri før har vunnet mot. Lagets toppscorer ble Stig K. Martinsen, som spilte alle seks kampene og tok 3½ poeng. 3½ poeng oppnådde også Thirukkumaran Jeyachandran på fjerdebordet, som med dette resultatet gjorde en brakdebut på førstelaget!

Sotra 2 møtte Bergens 4 i 2. runde. Foto: Tom G. Eriksen

Sotra 2 endte på 15. plass med 6 lagpoeng. Lagets toppscorer ble Carl Erik Markhus med 3 poeng. Samme poengsum oppnådde også Anna Ovidia Young, med fikk bare spilt to kamper fordi motstanderlaget i runde 4 kun klarte å stille med tre spillere. I siste runde vant hun mot Nordstrands Jussi Dyrnes (1663), som vant klasse 2 i Landsturneringen for ikke så mange år siden. På sine to opptredener kunne hun innkassere en ny ratingfremgang på 52 poeng!

Sotra 2 benyttet følgende spiller: Kay-Ove Fjeldstad, Njål Lura, Jarle Sivertsen, Kristian Elias Nygård-Forberg, Anna Ovidia Young og Jørgen Sangolt. Tom G. Eriksen var lagleder for Sotra 2.