Straume Kulturhus er en del av rådhuskomplekset på Straume.Vår årlige hurtigsjakkturnering, Bronstein Cup 2021, blir arrangert for 28. gang lørdag 6. november i Straume Kulturhus.

Kulturhuset er en del av Øygarden rådhus, og ligger i gangavstand fra Straume bussterminal, bare på nordsiden av rv. 555. Det er ypperlige parkeringsforhold like ved og avgiftsfri parkering.

Bronstein Cup ble arrangert for første gang i 1994 i forbindelse med GM David Bronsteins nær ukelange besøk i klubben. Han deltok i (og vant) den første turneringen, og lot oss kalle denne turneringen etter han. Hvert eneste år siden har vi arrangert denne. Betydningen av Bronsteins besøk kan ikke overdrives - den skapte en medlemsvekst som sørget for et bærekraftig medlemstall for videre klubbdrift i årene som fulgte. I dag har Sotra Sjakklubb nærmere 60 medlemmer og egen ungdomsorganisasjon.

Årets turnering følger samme format som tidligere år; det er en 6 runders sveitserturnering med to grupper. A-gruppen er åpen for alle, B-gruppen er stengt for spillere med 1600 eller mer i FIDE hurtigsjakkrating, eller er plassert i NGP-klasse 2 eller høyere.

Tidskontrollen er 15 min + 10 sek/trekk. Turneringen blir FIDE-ratet og inngår i Norges Grand Prix.

Vi kommer til å sette opp 12 livebrett slik at det går an å følge partiene på nett.

Sotra SKU sørger for et rikholdig kiosktilbud.

Se også Wikipedia-artikkel om Bronstein Cup (viser tidligere vinnere).

 


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!