Terje Leifsson i samtale med en annen klubbveteran, Knut Mjøs, under 10-årsjubileet i 2002. Foto: Tom Eriksen

Det er med sorg vi har mottatt meldingen om at Sotra SKs første formann, Terje Leifsson, ble funnet død i sitt hjem mandag 12. oktober. Han ble 65 år.

Sotra Sjakklubb har mye å takke Terje Leifsson for. Sammen med Oddbjørn Hagen stiftet de klubben i 1992, og som formann fra den spede starten med noen få medlemmer og spillested i Terjes kjellerstue, jobbet Terje hardt med å få klubben og sotrasjakken frem i lyset.

Terje var iniativrik og ledet klubben gjennom en svært aktiv periode. Han tok kontakt med Vestkanten handlesenter og fikk der en god sponsor av klubben i flere år. Dermed kunne han invitere de to siste norgesmestrene, Einar Gausel og Jonathan Tisdall, til oppvisningsmatch og simultanoppvisning i 1992. Det ble en stor suksess og klubben begynte å vokse.

Suksessen ga mersmak og i 1994 lyktes han og Oddbjørn å hente David Bronstein, utfordrer til verdensmesterskapstittelen i 1951, til et nær ukelangt opphold i Bergen som Sotra Sjakklubbs gjest. Der ble holdt en oppvisningskamp mellom Bronstein og Simen Agdestein på Vestkanten, og flere andre arrangementer, blant annet den første Bronstein Cup, som klubben altså arrangerer for 27. gang kommende helg. Oppholdet gjorde dypt inntrykk på David Bronstein, som senere skildret det i sin bok David mot Goliat. Irina og Ole Woldseth delte sin oversettelse av kapitlet Tsarens kyss.

Terje var en meget belest mann, og fikk selv utgitt en bok med egne dikt i 2018. Fra den gjengir vi følgende dikt:

 En bro

en bro
kan bety så mangt
en utstrakt hånd
en overgang til noe annet
la oss bygge broer
la oss følge hverandre
på denne underlige veien livet er
la oss bygge broer
i sinnet
strekke vennskapsbånd
vi er her så kort tid

Terje begraves fra Foldnes kirke torsdag 22. oktober kl 1300.

Det er opprettet en minneside.


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!