En sølvvinner og to norgesmestre; Oline Sundby Waage, Bella Marie Young og Anna Ovidia Young. Foto: Trond YoungIkke alle har spilt lagsjakk denne helgen. Oline Sundby Waage, som gikk helt til topps i fjorårets NM for jenter, hadde denne gangen selskap med søstrene Bella Marie Young og Anna Ovidia Young til NM for jenter 2019 i Trondheim.

Alle disse jentene er faktisk medlemmer av Sotra Sjakklubb, og Anna har vært fast inventar på våre klubbkvelder i flere år allerede. Tross sin unge alder har hun lagt mang en voksen i bakken allerede - sjakklig sett, vel og merke - og var selvfølgelig en klar favoritt i våre øyne.

Søsteren hennes, Bella Marie, er også en skikkelig luring. Hun har også smelt av noen sjakklige ørefiker, men helst i aldersbestemte turneringer, og har vel ikke satt seg i samme respekt blant de voksne som sin storesøster ennå. Det blir det nok en forandring på nå.

Oline har vi ikke sett så mye av i klubben, men hun kvier seg ikke for å delta i voksenturneringer som Bronstein Cup og NM i hurtigsjakk. Det lover veldig bra!

I Trondheim stilte Bella Marie i Mikroputt, og det gikk ikke dårligere enn at hun endte aller øverst blant de 17 deltakerne i gruppen med 4½ poeng av 5 mulige. 

Oline og Anna stilte i Miniputt, og det var bare Anna som hindret Oline å ta nok et norgesmesterskap. De endte dermed som nr 1 og 2, ettersom deres innbyrdes oppgjør tippet i Annas favør - begge to vant alle partiene sine mot sine andre motstandere. 

Sotra SKU satt altså et gigantisk fotavtrykk igjen i Trondheim med å snappe to norgesmestertitler og en sølvmedalje! Vi er skikkelig stolte av jentene våre!

 


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!