Styret har bestemt at vi går tilbake igjen til Konrad turneringssystem i Vårturneringen etter tre sesonger med 6 mann store Berger-grupper i våre klassiske turneringer, etter å ha mottatt flere oppfordringer om dette.

Dette turneringssystemet er langt mer fleksibelt ved at rundene blir satt sammen ut fra hvem som dukker opp på klubbkvelder med langsjakk på programmet. Dette åpner for sen inntreden i turneringen, og at man kan stå over enkeltrunder. Det blir også spilt 6 runder nå, mot 5 tidligere. Turneringen blir ratet både hos FIDE og NSF, så man må være klubbmedlem (men ikke nødvendigvis i Sotra) for å kunne delta.

Omtrent halvparten av medlemmene våre har 1500+ i norsk Elo, så her setter vi et skille mellom kl. A og B. Alle spiller i samme gruppe, men om noen i klasse A tar frirunde, vil de få tildelt 0,5 poeng i inntil 3 runder som brukes som grunnlag til rundeoppsett i fremtidige runder. Disse poengene blir imidlertid slettet i den endelige resultatlisten, og gir heller ingen mesterskapspoeng i Klubbmesterskapet. Forøvrig vil en seier i Vårturneringen gi 40 mesterskapspoeng mens remis gir 20 mesterskapspoeng. Det blir klassevis premiering.

Følgende kvelder er holdt av til Vårturneringen 2017:

  • 19. januar
  • 9. februar
  • 2. mars
  • 23. mars
  • 20. april
  • 11. mai

Vi håper disse endringene blir tatt vel i mot, og ønsker velkommen til ratet langsjakk allerede på torsdag. Vel møtt!


Søk i sotrasjakk.no

Kommende turneringer

Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt
lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Skandiabanken
har hatt de mest fornøyde bankkundene 16 år på rad!