Besøkende

Vi har 79 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Ekspertise og kvalitet.
Sjekk prisen!

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Avslutningshelg i Vestlandsserien
lørdag 06. februar 2016

Denne helgen spilles de avsluttende rundene i Vestlandsserien 2015-16 avd. nord i Bergen sentrum, nærmere bestemt i Nordnes bydelshus på Klosteret.

Avslutningshelg i Vestlandsserien 2015-16

Og det skulle bli en stor dag for klubben da alle lagene våre gikk seirende ut av sine lagkamper!

Bergens 3 - Sotra 2 2-3
1. Tor Kristian Larsen - Ole Woldseth 0-1
2. Jonas H. Rasmussen - Kristian R. Johansen 0-1
3. Øyvin Strand - Arne S. Kristoffersen ½-½
4. Dirk Schindler - Ramona M. Grotle 1-0
5. Mikael Takle - Kay-Ove Fjeldstad ½-½

I morgen møter andrelaget vårt Masfjorden. SK 96 har allerede vunnet Vestlandsserien 1N, mens Bergens 3 og Sotra 2 kjemper om andreplassen.

Bergens 4
- Sotra 3
1½-2½
1. Amalie Merkesvik
- Afshin Alikhani
0-1
2. Ingrid J. Kvamme
- Berge Frimanslund
0-1
3. Olav Brattetveit
- Jørgen Sangolt
1-0
4. Thomas J. Kvamme
- Morten Tønsager
½-½

Sotra 3 skal møte Søråshøgda 2 i morgen.

Søråshøgda 3
- Sotra 4
½-3½
1. Kjetil Iversen
- Imad Ali Khan
0-1
2. Henrik Iversen
- Scott Birnie
½-½
3. Villiam Løvik
- Sander Glesnes
0-1
4. Eivind Bjordal
- Vegard L. Fjeldstad
0-1

Sotra 4 har spilt alle kampene sine og har walkover i morgen. Det er allerede klart at Florø har vunnet Vestlandsserien 2N, men like sikkert er det at Sotra 4 har knepet andreplassen!

 
Per vant hurtigsjakkturneringen
fredag 05. februar 2016

Per Ohnstad gikk til topps i gårsdagens hurtigsjakkturnering med 5 poeng av 6 oppnåelige, foran Tom Eriksen, Kay-Ove Fjeldstad og Tor Gunnar Nordnes, alle 4½ poeng.

Turneringen utgjorde den 2. runden av Hurtigsjakkserien, og hadde 15 deltakere.

Kommende torsdag er det duket for den 2. runden av Vårturneringen. NB! Det er fortsatt en ledig plass i A-gruppen og en ledig plass i B-gruppen!

 
Sjakk1.no Superhelg Lyn GP
søndag 31. januar 2016

Fra Sjakk1.no Superhelg Lyn GPDen siste turneringen i Sjakk1.no Superhelg ble arrangert i dag, og denne gangen stod det lynsjakk på programmet.

Det stilte 19 deltakere til start, og det skulle vise seg å bli en ganskje jevn turnering. Mesterspillerne la beslag på de øverste plassene, men FM Benjamin Haldorsen stod igjen som vinner med 9½ poeng av 11, på kvalitet foran IM Kjetil Stokke. Tredjeplassen gikk til Sondre Merkesvik (9 p). De tre vinnerne representerte alle Bergens Schakklub.

De øvrige premierte var:

Klasse 1 5. Sigve Hølleland Sotra 7,0
Klasse 2
6. Kjetil Andås
Masfjorden 6,0
7. Afshin Alikhani Sotra
6,0
Klasse 4/5 8. Oskar Feed Jakobsen Sandnes 6,0
12. Thomas Sekkingstad Sotra
5,5

Sjakk1.no Superhelg Lyn GP inngikk i NGP-sammendraget for 2015-16.

 
Sjakk1.no Superhelg Hurtig GP
lørdag 30. januar 2016

Fra Sjakk1.no Superhelg Hurtig GPIM Kjetil Stokke fra Bergens Schakklub vant Sjakk1.no Superhelg Hurtig GP suverent med 7 strake seire på de 7 rundene turneringen varte. På de neste plassene fulgte FM Benjamin Haldorsen, Bergens (5½ p) og Kristian Sørensen, Sotra (5 p). De øvrige premierte var

Klasse 1 Vinner 5. Henning Ettrup Søråshøgda
Klasse 2 Vinner 7. Gisle Bjugn Sotra
Nr. 2 8. Kjetil Andås Masfjorden
Klasse 3/4 Vinner 13. Karstein Rye Bergens
Klasse 5 Vinner 14. Scott Birnie Sotra
Nr. 2 15. Olav Brattetveit Bergens
Nr. 3 19. Nicholas Sunde Søråshøgda

Turneringen ble spilt på Liljevatnet skule på Knarrevik i dag. Det var 26 deltakere.

I morgen er det duket for nok en NGP-turnering på Liljevatnet skule! Da arrangerer vi Sjakk1.no Superhelg Lyn GP, en FIDE-ratet lynturnering som også inngår i NGP-sammendraget. Turneringen går over 11 runder og betenkningstiden er 3 min. for hele partiet, med to sekunders tillegg pr trekk. Registreringsfristen er søndag 31.01. kl 1245.

 
Lynsjakkserien (2)
lørdag 30. januar 2016

Torsdag gikk den andre runden av Lynsjakkserien 2016 av stabelen. Kveldens vinner ble Kenneth Brattetveit som oppnådde 11 poeng av 12 oppnåelige, foran Tor Gunnar Nordnes (10 p). Deretter fulgte Per Ohnstad, Tom Eriksen og Lars Bjarne Marøy, alle 8 poeng. Det var 16 deltakere.

Kommende torsdag står det hurtigsjakk på programmet. Denne turneringen er åpen for alle. Dessuten er det start for vårt sjakkurs for voksne.

Det ble også spilt et parti i gruppe C i Vårturneringen 2016 - her vant Knut Mjøs mot Monica L. Fjeldstad.

 

 
Sjakk1.no Superhelg Kurs: Endring av kurslokale
onsdag 27. januar 2016

Sjakk1.no Superhelg 29.-31. januar 2016

Kurset om partiforberedelser og treningsmetoder ved Sjakklinjen på Norges Toppidrettsgymnas gjennomføres i Bergens Schakklubs hyggelige lokaler i Rosenbergsgaten 9 i Bergen sentrum. Tidspunktet er som før fredag 29. januar kl. 18-22.

Sjakk1.no Superhelg Hurtig GP (lørdag kl. 11) og Sjakk1.no Superhelg Lyn GP (søndag kl. 13) spilles som planlagt i lyse og trivelige lokaler på Liljevatnet skule like over Sotrabroen ca. 15 minutters kjøretur fra Bergen sentrum.

Det er 10 prosent rabatt for deltagelse alle dager og flotte premier!

Rabatter hos Sjakk1.no

Som medlem i en norsk sjakkklubb har du 10 prosent rabatt på alle varer kjøpt på Sjakk1.no - uansett hva og hvor mye du handler for.

For å nyttiggjøre deg av rabattene, er det viktig at du skriver i kommentarfeltet på bestillingene hvilken klubb du er medlem i. I påvente av teknisk oppgradering av nettbutikken, vil rabattene først bli synlig på faktura som følger forsendelsen eller ved endelig belastning av betalingskortet.

 
Sjakkurs for voksne
søndag 24. januar 2016

Sotra Sjakklubb inviterer også denne våren til sjakkurs for voksne! Opplæringen vil legge vekt på praktisk spill, med hovedvekt på taktikk og strategi i spillets ulike faser: åpningsspill, midtspill og sluttspill.

Monica Fjeldstad og Ronny Hagelin er tidligere deltakere på Sotra Sjakklubbs sjakkurs for voksne. Kursholder Ole Woldseth i midten.

I utgangspunktet ser vi for oss et todelt opplegg for kveldene. Første del vil ta form av et seminar, hvor instruktør vil gjennomgå partier og oppgaver med forskjellige tema. I andre del av kvelden vil kursdeltakerne få spilletrening ved å matches mot hverandre. Instruktør vil deretter ta del i gjennomgang av deltakernes partier.

Deltakerne må kjenne spillereglene for sjakk, men utover det kreves ingen forkunnskaper.

Kurset starter torsdag 4. februar i ungdomsklubbens lokaler i Einarsengården (samme bygning som rommer Radio Sotra) på Straume. Kurset går over til sammen 10 kvelder (torsdager), og avsluttes 28. april.

Kursavgiften vil være kr 750 som også inkluderer hovedmedlemskap i Sotra Sjakklubb i hele 2016 (kr 300 hvis man allerede er medlem av Sotra Sjakklubb eller en annen klubb tilsluttet Norges Sjakkforbund). Da blir man også berettiget til å spille i alle åpne sjakkturneringer i inn- og utland. I tillegg vil man motta Norsk Sjakkblad og man vil kunne opparbeide sin egen rating.

Påmelding kan gjøres ved å sende en e-post til klubbens e-postadresse: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

 
Lagkamp i Einarsengården
lørdag 23. januar 2016

Fra lørdagens lagkamp mellom Sotra 3 og Søråshøgda 3

Det har blitt spilt en utsatt lagkamp i Vestlandsserien div. 2N i dag. Sotra 3 var vertskap for Søråshøgdas tredjelag, og kampen endte med seier til hjemmelaget med sifrene 2½-1½.

Sotra 3 - Søråshøgda 3 2½-1½
1. Tom Eriksen - Terje Ringen 1-0
2. Berge Frimannslund - Kjetil Iversen ½-½
3. Jørgen Sangolt - Julian Lothe Ringen 1-0
4. Stig H. Klementsen - Henrik Iversen 0-1

Denne kampen var opprinnelig berammet forrige søndag som del av den 5. runden. Det gjenstår to runder, og de spilles med alle lagene samlet i Bergen sentrum 6. og 7. februar.

 
Vårturneringen startet i går
fredag 22. januar 2016

22 medlemmer har meldt seg på Vårturneringen 2016, og det ble spilt 7 partier i gårsdagens innledende runde:

Gruppe A

1. Petter Stokstad - Tor Gunnar Nordnes 1-0
2. Kenneth Brattetveit - Tom Eriksen 1-0

Gruppe B

1. Niran-Jan Murugesh
- Henrik Kolden
0-1

Gruppe C

1. Svein Erik Kringstad
- Ronny Hagelin
1-0
2. Morten Tønsager
- Knut Mjøs
0-1

Gruppe D

1. Patrick Hareide
- Jørgen Sangolt
0-1
2. Thomas Sekkingstad
- Vegard L. Fjeldstad
1-0

Det er en fortsatt en ledig plass i gruppe A og en i gruppe B. Neste runde i Vårturneringen spilles 11. februar.

 
Bare nesten mot Bergens
mandag 18. januar 2016

I helgens siste runde i Scandicserien var det duket for lagkamp mot Bergens' førstelag. Sist førstelagene våre møtes var for temmelig nøyaktig 10 år siden, og resultatet ble da som nå 4-2 til Bergens.

Også i denne runden fikk vi en bekreftelse på at det er lite som skiller vårt lag fra de andre nestbeste lagene.

Petter Stokstad

På førstebordet endte partiet mellom Petter Stokstad og Ivar Bern med remis. Stokstad har vært en gigant på førstebordet denne helgen, og fikk med seg 2½ poeng i bagasjen hjem til Bergen.

På andrebordet ble de to gamle Fanaspillerne Kristian Sørensen og Kjetil Stokke gjenforent, de slet seg gjennom et 5-timers parti før Kjetil vant sluttspillet etter at Kristian hadde fått marsjordre om å gå for seier. På tredjeborden ble Eirik Gullaksen satt under hardt press av Sigve Hølleland etter at en kvalitet røk i åpningen, men klarte å skape tilstrekkelig aktivitet med løperparet sitt til å redde remisen.

På fjerdebordet knallet Øyvind Riisem til med et nytt helpoeng mot Stig Gabrielsen, og 100 % uttelling på sine to kamper denne helgen! Kimia Moradi spilte et godt parti mot Benjamin Haldorsen, men måtte se nederlaget i øynene etter å ha tatt en giftig bonde som ga Benjamin et mattangrep. Roar Flaten møtte en febersyk Abdulla Muhsen, men han var ikke dårligere enn at han klarte å føre partiet til en veldig viktig seier for Bergens.

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Man trenger ikke være medlem av Sotra Sjakklubb for å delta i lyn- og hurtigsjakkturneringene våre. De er åpen for alle!

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2010 Sotra Sjakklubb