Besøkende

Vi har 18 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Vårturneringen (1)
fredag 20. januar 2017

Hele 18 deltakere fikk med seg den første runden av Vårturneringen 2017 i går kveld!

1. Ronny Hagelin - Geir Blom 0-1
2. Thomas Sekkingstad - Ståle Nordås ½-½
3. Per Ohnstad - Njål Lura ½-½
4. Patrick Hareide - Scott Birnie 1-0
5. Magne Bogstad - Tom Eriksen 0-1
6. Jørgen Sangolt - Anna Ovidia Young ½-½
7. Knut Mjøs - Monica Lauvik Fjeldstad 1-0
8. Trond Young - Thirukkumaran Jeyachandran 0-1
9. Jonas Kleppe Borlaug - Berge Frimanslund 0-1

Neste runde av Vårturneringen spilles torsdag 9. februar.

Kommende torsdag står det lynsjakk på programmet. Denne turneringen er åpen for alle. Startavgift kr 20.

 
Vårturneringen spilles som Konrad-turnering
tirsdag 17. januar 2017

Styret har bestemt at vi går tilbake igjen til Konrad turneringssystem i Vårturneringen etter tre sesonger med 6 mann store Berger-grupper i våre klassiske turneringer, etter å ha mottatt flere oppfordringer om dette.

Dette turneringssystemet er langt mer fleksibelt ved at rundene blir satt sammen ut fra hvem som dukker opp på klubbkvelder med langsjakk på programmet. Dette åpner for sen inntreden i turneringen, og at man kan stå over enkeltrunder. Det blir også spilt 6 runder nå, mot 5 tidligere. Turneringen blir ratet både hos FIDE og NSF, så man må være klubbmedlem (men ikke nødvendigvis i Sotra) for å kunne delta.

Omtrent halvparten av medlemmene våre har 1500+ i norsk Elo, så her setter vi et skille mellom kl. A og B. Alle spiller i samme gruppe, men om noen i klasse A tar frirunde, vil de få tildelt 0,5 poeng i inntil 3 runder som brukes som grunnlag til rundeoppsett i fremtidige runder. Disse poengene blir imidlertid slettet i den endelige resultatlisten, og gir heller ingen mesterskapspoeng i Klubbmesterskapet. Forøvrig vil en seier i Vårturneringen gi 40 mesterskapspoeng mens remis gir 20 mesterskapspoeng. Det blir klassevis premiering.

Følgende kvelder er holdt av til Vårturneringen 2017:

 • 19. januar
 • 9. februar
 • 2. mars
 • 23. mars
 • 20. april
 • 11. mai

Vi håper disse endringene blir tatt vel i mot, og ønsker velkommen til ratet langsjakk allerede på torsdag. Vel møtt!

 
Fortapt uten Ramona
lørdag 14. januar 2017

Sotra 2 var vertskap da Florø kom til Einarsengården i dag til den 3. runden i Vestlandsserien nord div. 2A.

Fra dagens lagkamp mellom Florø og Sotra 2

Det gikk ikke bedre enn at Florø vant kampen klart, og hadde det ikke vært for Ramona hadde vi stått fullstendig tomhendt tilbake. Hun klarte imidlertid å holde stand mot Øystein Hjertenes på førstebordet, slik at sifrene ble til slutt ½-3½.

Sotra 2 - Florø ½-3½
1. Ramona Grotle - Øystein Hjertenes ½-½
2. Geir Blom - Per Otto Solheim 0-1
3. Berge Frimanslund - Jasmin Sijaric 0-1
4. Jørgen Sangolt - Alan Rossi 0-1

Sotra 1 og Sotra 3 hadde begge walk-over i dag.

Det gjenstår to runder i Vestlandsserien 2016-17, og de spilles samlet i Nordnes bydelshus i Bergen sentrum 4. og 5. februar.

 
Ny rekordoppslutning om klubbturnering
torsdag 12. januar 2017

Øyvind Riisem vant kveldens hurtigsjakkturnering med 5½ poeng av 6, på kvalitet foran Erik Eikeland. Tor Gunnar Nordnes tok tredjeplassen med 4½ poeng.

Kveldens turnering hadde 25 deltakere, og vi har aldri hatt større oppslutning om en klubbturnering noensinne! Turneringen utgjorde den første runden i Hurtigsjakkserien 2017.

 
Ronny Ellingsen vant årets første klubbturnering
torsdag 05. januar 2017

Vi åpnet vårsesongen i kveld med en lynsjakkturnering med ikke mindre enn 22 deltakere! Dette er ny rekord gjennom alle tider for en klubbturnering i lynsjakk, og en veldig lovende start på jubileumsåret 2017 - året da klubben vår fyller 25 år!

Ronny Ellingsen vant turneringen med 8 poeng av 10, foran Per Ohnstad (7½ p). Deretter fulgte Morten L. Madsen og Vebjørn Selbekk, begge med 7 poeng.

Kommende torsdag står det hurtigsjakk på programmet. Denne turneringen har betenkningstid 15 min./parti, spilles over 6 runder, og er åpen for alle. Startavgift kr 20,-.

 

 
Klubbmesterskapene i Sotra SK
fredag 23. desember 2016

Det siste trekket i klubbåret 2016 ble spilt i går kveld, og det er på tide å gjøre opp den endelige statusen i klubbmesterskapene.

Klubbmesterskapet i lynsjakk ble vunnet i går med Kristian Sørensen som vinner, foran Øyvind Riisem. Tor Gunnar Nordnes vant bronsefinalen mot Morten L. Madsen.

Lynsjakkserien 2016 har bestått av 13 enkeltstående lynsjakkturneringer gjennom hele året med totalt 198 startende deltakere, hvor de 11 beste resultatene har inngått i poengsammendraget. Vinneren ble Lars Bjarne Marøy med 360,7 mesterskapspoeng, foran Kenneth Brattetveit (342,8 p) og Tor Gunnar Nordnes (329,8 p).

Hurtigsjakkserien 2016 har bestått av 12 hurtigsjakkturneringer med totalt 205 startende, hvor de 10 beste resultatene har vært tellende. Vinner ble Tor Gunnar Nordnes med 385 mesterskapspoeng, foran Tom Eriksen (370 p) og Per Ohnstad (328 p).

Vårturneringen 2016 ble spilt med 4 Berger-grupper med inntil 6 deltakere i hver:

 • Gruppe A ble vunnet av Tor Gunnar Nordnes, foran Kenneth Brattetveit
 • Gruppe B ble vunnet av Kay-Ove Fjeldstad, foran Henrik Kolden
 • Gruppe C ble vunnet av Knut Mjøs, foran Monica Lauvik Fjeldstad
 • Gruppe D ble vunnet av Thomas Sekkingstad, foran Jørgen Sangolt

Høstturneringen 2016 ble spilt med 3 Berger-grupper med inntil 6 deltakere i hver:

 • Gruppe A ble vunnet av Per Ohnstad, foran Imad Ali Khan
 • Gruppe B ble vunnet av Thomas Sekkingstad, foran Knut Mjøs
 • Gruppe C ble vunnet av Thirukkumaran Jeyachandran, foran Ronny Hagelin

I Klubbmesterskapet 2016 inngår både Lynsjakkserien, Hurtigsjakkserien, Vår- og Høstturneringen, og er klubbens mest prestisjefulle tittel. Årets vinner er Tor Gunnar Nordnes, som gjør sin tredje inntegning i vandrepokalen som er satt opp for dette mesterskapet, og får den derfor til odel og eie.

Premieutdeling skjer på årsmøtet som tradisjonelt blir arrangert den siste torsdagen i februar. Første klubbkveld på nyåret blir torsdag 5. januar. Terminlisten blir lagt ut i romjulen.

Vi ønsker våre medlemmer og følgere en riktig god jul!

 
Kristian ble årets klubbmester i lynsjakk
torsdag 22. desember 2016

Årets Klubbmesterskap i lynsjakk fikk veldig god oppslutning med 20 deltakere! Etter de innledende 9 rundene stod 4 finalister klare; Øyvind Riisem, Morten L. Madsen, Kristian Sørensen og Tor Gunnar Nordnes.

I semifinalen strevde Øyvind i begge partiene mot Tor Gunnar, men tok seg videre til finalen etter en innledende remis og deretter seier. Den andre semifinalen ble avgjort med et armageddonparti etter at Kristian og Morten hadde vunnet hver sin gang. Kristian valgte svart, som innebar ett minutt mindre tid enn Morten, men ville ta seg til finalen om Morten ikke klarte å vinne.

I finalen virket Kristian piggest og vant begge partiene mot Øyvind. Bronsefinalen måtte også avgjøres med et armageddonparti, og her gikk Tor Gunnar seirende ut.

Kristian Sørensen er dermed årets klubbmester i lynsjakk!

Fra finalen og bronsefinalen

 

 
Klubbmesterskapet i lynsjakk
onsdag 21. desember 2016

Tradisjonen tro arrangerer vi Klubbmesterskapet i lynsjakk på årets siste klubbkveld, og det skjer i morgen, torsdag 22. desember! Vi serverer pepperkaker og Kenneth byr på gløgg! Bli med på årets triveligste klubbturnering i morgen.

Mesterskapet blir gjennomført først med en innledende Monradturnering som er åpen for alle. Deretter går fire beste Sotra-spillerne videre til cupspill, hvor finalevinneren blir kåret til Klubbmester i lynsjakk. Det vanker flotte pokaler til finalistene og vinner av bronsefinalen.

Vi åpner dørene kl 19, og er i gang kl 1915. Startavgiften er kr 50,-. Mesterskapet inngår også i Lynsjakkserien 2016.

Pokaler til finalistene og vinnende bronsefinalist

 
Kristian vant hurtigsjakkturneringen - Tor Gunnar vant Hurtigsjakkserien!
fredag 16. desember 2016

Kristian Sørensen tok en ny suveren turneringsseier i går med 6 av 6, foran Ole Woldseth (5 p). Deretter fulgte det hele fire spillere med 4 poeng; Tom Eriksen, Lars Bjarne Marøy, Vebjørn Selbekk og Per Ohnstad. Det var veldig god oppslutning om gårsdagens turnering med 22 startende.

Dette var også årets siste hurtigsjakkturnering, og dermed er det klart at Tor Gunnar Nordnes vinner Hurtigsjakkserien 2016 med 385 mesterskapspoeng, foran Tom Eriksen (370 p) og Per Ohnstad (328 p).

Tor Gunnar Nordnes og Kristian Sørensen ble kveldens vinnere!

 
Høstturneringen 2016
fredag 09. desember 2016

Høstturneringen 2016 ble ferdigspilt i går kveld.

Fra torsdagens klubbkveld

Gruppevinnerne ble

 • Gruppe A - Per Ohnstad
 • Gruppe B - Thomas Sekkingstad
 • Gruppe C - Thirukkumuran Jeyachandran

Det blir premieutdeling på årsmøtet siste torsdag i februar.

Det er fortsatt to klubbkvelder igjen før vi setter punktum for høstsesongen.

Kommende torsdag står det hurtigsjakk på programmet. Denne turneringen går over 6 runder med 15 min. betenkningstid pr spiller, og er åpen for alle. Startavgift kr 20,-.

Torsdag 22. desember er det duket for Klubbmesterskapet i lynsjakk! Tradisjonen tro skal dette være årets siste klubbturnering, og har separat premiering. Alle kan delta i de innledende rundene, men de fire finalistene må være medlem av klubben.

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

For å delta i Sotra Sjakklubbs Vår- og Høstturnering, må man være medlem av en klubb som er tilsluttet Norges Sjakkforbund. Ikke nødvendigvis Sotra Sjakklubb, altså.

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb