Besøkende

Vi har 8 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Åpent Hordalandsmesterskap startet i dag
fredag 27. mai 2016

Lisbeth Haugsvær møtte Jørgen Sangolt i første rundeDet åpne Hordalandsmesterskapet NGP 2016 startet i dag i flotte spillelokaler til SOS Barnebyer i Olsvik i dag!

21 spillere fikk med seg den første runden, og i morgen ventes ytterligere 7 deltakere. Gruppene ble slått sammen da kun 4 spillere var påmeldt i A-gruppen.

Det ble stort sett favorittseire i den seedete førsterunden. Kveldens prestasjon stod Jørgen Sangolt (958) for, som holdt Lisbeth Haugsvær (1441) til remis med de svarte brikkene.

Alle resultater og partier er tilgjengelig på TurneringsService.

Rundeoppsettet for andre runde blir først offentliggjort i spillelokalet når det er klart om alle de påmeldte stiller.

Rundestart for 2. runde er kl 1045 lørdag formiddag.

 
Vårsesongen avsluttet i går
fredag 27. mai 2016

Kay-Ove Fjeldstad tok en ny turneringsseier i går da han gikk til topps med 8 poeng av 10 i kveldens lynsjakkturnering. Med 11 deltakere på startstreken ble turneringen spilt som en Berger-turnering over 11 runder. Tom Eriksen og Per Ohnstad, begge 7,5 fulgte på de neste plassene.

Nå tar klubben sommerferie, og starter først opp igjen ordinære klubbkvelder torsdag 18. august. Vi ønsker alle en riktig god sommer!

 
Kay-Ove vant hurtigsjakkturneringen
fredag 13. mai 2016

Kay-Ove Fjeldstad gikk til topps i gårsdagens hurtigsjakkturnering med 5½ poeng av 6, foran Vebjørn Selbekk (5 p). Deretter fulgte Tom Eriksen og Per Ohnstad, begge 4 p.

Det var 15 deltakere i turneringen som utgjorde den 6. runden av Hurtigsjakkserien 2016.

 
Sjakkturneringer under Spillfestivalen
søndag 01. mai 2016

Sotra Sjakklubb kommer til å arrangere tre NGP-turneringer under årets utgave av Bergen Spillfestival i månedsskiftet juli-august:

Bergen Sommer NGP 2016 er en 5-runders klassisk helgeturnering. Den spilles fra fredag 29. til søndag 31. juli. Betenkningstiden er 90 min. for hele partiet pluss 30 sek. tillegg pr trekk. Turneringen rates hos både NSF og FIDE.

Åpent Hordalandsmesterskap i lynsjakk NGP 2016 arrangeres mandag 1. august. Denne er en 10-runders sveitserturnering med betenkningstid 3 min. pluss 2 sek. tillegg pr trekk. Turneringen rates hos FIDE.

Åpent Hordalandsmesterskap i hurtigsjakk NPG 2016 arrangeres tirsdag 2. august. Dette er en 6-runders sveitserturnering med betenkingstid 15 min. pluss 10 sek. pr trekk. Turneringen rates hos FIDE.

Spillestedet for alle disse tre turneringene er Nordnes bydelshus på Klosteret. Årets NM for kafesjakk blir arrangert i Grand selskapslokaler fredag 5. august.

Men aller først skal Det åpne Hordalandsmesterskapet NGP 2016 arrangeres! Det skjer i SOS Barnebyers lokaler i Olsvikskjenet 27.-29. mai. Dette er også en klassisk helgeturnering som rates både hos NSF og FIDE.

 
Lars Bjarne med 11 av 11!
torsdag 28. april 2016

Sjelden ser vi noen vinne en 11 runders lynsjakkturnering i klubben så suverent som Lars Bjarne Marøy gjorde i kveld - særlig tatt i betraktning av at han ikke var topprangert!

Lars Bjarne avga ikke et eneste poeng, og vant foran Kenneth Brattetveit (9½ p) og Tor Gunnar Nordnes (8 p). Det var 15 deltakere i turneringen som utgjorde den 6. runden av Lynsjakkserien 2016.

Neste torsdag er Kr. Himmelfartsdag, og da holder klubben stengt.

 
Åpent Hordalandsmesterskap 2016
søndag 17. april 2016

Klubben vår har fått oppgaven med å arrangere årets Hordalandsmesterskap, og det kommer til å skje siste helgen i mai i SOS Barnebyer i Olsvik.

Det åpne Hordalandsmesterskapet 2016 blir ratet hos både NSF og FIDE, og inngår i NGP 2015-16. Den blir arrangert som en 5-runders Monrad-turnering med 90 min. + 30 sek. tillegg pr. trekk som betenkningstid.

Beste spiller fra Hordaland Sjakkrets blir utropt som kretsmester, og vil være kvalifisert for deltakelse i mesterklassen i sommerens Landsturnering i Tromsø.

 
Torsdags-Lyn GP Sotra
fredag 15. april 2016

17 deltakere fant veien til Einarsengården og Torsdag-Lyn GP Sotra i går kveld.

Vinneren ble Abdulla Muhsen fra Bergens, som bare avga et halvpoeng i løpet av de 11 rundene turneringen varte. På de neste plassene fulgte Kristian Sørensen (9½ p) og Gisle Bjugn (8 p), begge fra arrangørklubben.

Turneringen ble FIDE-ratet og inngikk i Norges Grand Prix.

Ny NGP lynsjakkturnering blir arrangert allerede i kveld på Quality Edvard Grieg, samme spillested som NM for skolelag 2016.

Da byr vi på Sjakk1.no Velkomst-lyn Grand Prix! Vel møtt!

 
Vårturneringen (4)
fredag 08. april 2016

Den 4. runden av Vårturneringen 2016 gikk av stabelen i går, og hele 9 partier ble spilt

Gruppe A

1. Kenneth Brattetveit - Kristian Sørensen 0-1
2. Tor Gunnar Nordnes - Tom Eriksen 1-0

Gruppe B

1. Niran-Jan Murugesh
- Per Ohnstad
1-0
2. Kay-Ove Fjeldstad
- Imad Ali Khan
1-0

Gruppe C

1. Thirukkumaran Jeyachandran
- Knut Mjøs
½-½
2. Svein Erik Kringstad
- Morten Tønsager
½-½
3. Monica L. Fjeldstad - Ronny Hagelin 1-0

Gruppe D

1. Jonas Kleppe Borlaug
- Vegard L. Fjeldstad
0-1
2. Thomas Sekkingstad
- Patrick Hareide
1-0

Den neste runden i Vårturneringen spilles allerede 21. april. Kommende torsdag inviterer vi til en FIDE-ratet lynsjakkturnering. Denne inngår i NGP-sammendraget og er åpen for spillere som har medlemskap i en sjakklubb tilsluttet NSF. Startavgiften er 100 kroner, og alle pengene som ikke går med til avgifter brukes til pengepremier.

 
Tor Gunnar med 6 av 6!
fredag 01. april 2016

Tor Gunnar Nordnes ble suveren vinner av gårsdagens hurtigsjakkturnering med 6 poeng av 6, foran Kenneth Brattetveit (5 p). På de neste plassene fulgte Kay-Ove Fjeldstad, Arne Skodvin Kristoffersen og Per Ohnstad, alle med 4 poeng. Det var god oppslutning med 19 deltakere!

Turneringen utgjorde den 5. runden i Sotra SK Hurtigsjakkserien 2016.

Det ble også spilt et fremskutt parti i Vårturneringen på gårsdagens klubbkveld. Her vant Knut Mjøs mot Svein Erik Kringstad med de hvite brikkene.

 
Klubbturnering får NGP-status
onsdag 23. mars 2016

Helgen med NM for skolelag 2016 innledes med en NGP-turnering i Sotra Sjakklubb torsdag 14. april. Dette blir en FIDE-ratet lynsjakkturnering som spilles over 11 runder. Betenkningstiden er 3 minutter for hele partiet, pluss 2 sekunders tillegg pr. trekk. Startavgiften er kr 100, og hele summen fratrukket NGP- og ratingavgifter vil gå ut igjen som pengepremier.

Sjakk1.no vil være tilstede og det er mulig å bestille varer for fri levering på spillestedet.

Se alle detaljer på NSFs terminliste. Turneringen vil forøvrig utgjøre den 5. runden i Sotra SK Lynsjakkserien 2016. Påmelding kan gjøres i TurneringsService.

Terminlisten blir endret som følge av dette. Lynsjakkturneringen som er satt opp torsdag 31. mars flyttes til 14. april, og hurtigsjakkturneringen som var satt opp 14. april spilles torsdag 31. mars.

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Sotra Sjakklubbs Klubbmesterskap består av Vår- og Høstturneringen, Lynsjakkserien og Hurtigsjakkserien.

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb