Besøkende

Vi har 21 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Besøk sjakkbutikken.no - Norges største sjakkutsalg

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Høstsesongen er i gang
torsdag 21. august 2014

LynsjakkturneringHøstsesongen i Sotra Sjakklubb startet i kveld med en lynsjakkturnering som samlet 14 deltakere. Det ble en ganske jevn affære, men Afshin Alikhani vant turneringen til slutt med 10 poeng av 13, foran Per Ohnstad (9½ p). Deretter fulgte Kenneth Brattetveit og Morten L. Madsen, begge med 9 poeng.

Turneringen utgjorde den 8. runden av Lynsjakkserien 2014. Stillingen i klubbmesterskapene er oppdatert.

Neste runde i Lynsjakkserien blir spilt 11. september. Kommende torsdag står det hurtigsjakk på programmet. Dette er en 6 runders Monrad-turnering med 15 minutters betenkningstid pr parti. Turneringen er åpen for alle. Startavgift kr 20,-.

 

 
Klubben starter opp igjen på torsdag
søndag 17. august 2014

Sotra Sjakklubb innleder høstsesongen med en lynsjakkturnering kommende torsdag kl 19. Deretter blir det klubbkvelder hver torsdag frem til høstsesongen rundes av med Klubbmesterskapet i lynsjakk den 18. desember. Se forøvrig nyhetsmelding fra 29. juli om terminliste for høstsesongen.

Samtidig starter Sotra Sjakklubbs Ungdom sin høstsesong kl 17.

 
Sjakk-OL i Tromsø
søndag 03. august 2014

Tom Eriksen og Bård Vegard SolhjellBåde Gisle Bjugn, Ramona Grotle og Tom Eriksen er vel på plass i Tromsø, hvor Sjakk-OL arrangeres i disse dager. Gisle er her som representant for sjakkforbundet, Ramona jobber som frivillig inne i spillesalen, og Tom er matchdommer i den åpne klassen.

Tromsø må ha den største tettheten av mesterspillere i verden for øyeblikket, og i tillegg til våre egne sjakkjendiser, støter man på små og store celebriteter når man vandrer gatelangs i byen. Blant de virkelig store er både Garri Kasparov, Vladimir Kramnik, Anatolij Karpov og Judith Polgar er observert ute i byen.

På en formiddagstur i dag sammen med dommerkollega Henrik Sjøl, luntet vi inn på rådhuset hvor det skulle holdes en lynsjakkturnering. Den startet for sent til at vi kunne delta, men vi rakk i det minste et oppvarmingsparti for den startes. Tidligere kunnskapsminister og miljøvernminister Bård Vegard Solhjell hadde meldt seg på denne turneringen og fattet interesse for partiet vårt, og da vi var ferdige spurte han om vi ville ta et parti med ham. Et slikt tilbud takker man ikke nei til, og det ble foreviget av Henrik Sjøl.

 
Hordalandsmesterskapet i hurtigsjakk
søndag 27. juli 2014

IM Kjetil StokkeIM Kjetil Stokke (Bergens) tok en suveren seier i det åpne Hordalandsmesterskapet i hurtigsjakk GP 2014 i dag. Han vartet opp med seks strake seire, og vant foran klubbkameratene CM Abdulla Muhsen (5 poeng) og IM Eirik T. Gullaksen (4½ poeng).

Mesterskapet samlet 28 deltakere og ble spilt i Nordnes bydelshus. Både lyn- og hurtigsjakkmesterskapet inngikk i Bergen Spillfestival, og ble støttet av OL-stafetten.

De øvrige klassevinnerne ble

Kl. 1 Andreas Opdahl Bergens
Kl. 2 Jonas H. Rasmussen Bergens
Kl. 3 Kay-Ove Fjeldstad Sotra
Kl. 4 Kay Even Hægland Sotra
Kl. 5 Thomas Sekkingstad Sotra

Se også bilder fra mesterskapet.

 
NM i Cafésjakk 2014
lørdag 26. juli 2014

NM i Cafesjakk 2014Årets NM i Cafésjakk ble arrangert i ærverdige Grand selskapslokaler på Ole Bulls plass fredag kveld med 61 deltakere fordelt på to grupper. Mesterskapet ble vunnet av klubbløse Petter G. Stokstad, etter stikkamp mot GM Einar Gausel.

Hele 10 spillere fra klubben vår stilte til start.

 
Landsturneringen i Trondheim
søndag 20. juli 2014

Topplasseringene i klasse 2Spillere og ledsagere, funksjonærer og arrangører kan se tilbake på en fantastisk Landsturnering i Trondheim. Aldri tidligere har deltakerne hatt bedre spilleforhold i noen landsturnering noensinne, og arrangørene skal ha stor honnør for å ha bragt dette arrangementet vel i havn!

Klubben vår stilte med fem deltakere, og Gisle Bjugn gjorde seg særlig bemerket med sin 2. plass i den 81 (!) mann store klasse 2.

 
Høstsesongen i Sotra Sjakklubb
tirsdag 29. juli 2014

Høstsesongen i Sotra Sjakklubb starter torsdag 21. august! Vi får 18 klubbkvelder til rådighet i tiden frem til jul, og fordeler dem likt mellom lyn-, hurtig- og klassisk sjakk. Slik er stillingen i klubbmesterskapene etter vårsesongens turneringer.

I tillegg satser vi på å gjennomføre et tilsvarende sjakkurs for nye medlemmer som ble kjørt i vår, med Ole Woldseth som instruktør. Mer informasjon om dette kommer senere.

Vi tar dessuten sikte på å arrangere vår tradisjonsrike hurtigsjakkturnering "Bronstein Cup" lørdag 8. november.

Høstsesongen avsluttes med klubbmesterskapet i lynsjakk torsdag 18. desember.

 
Hordalandsmesterskapet i lynsjakk
lørdag 26. juli 2014

GM Einar GauselDet åpne Hordalandsmesterskapet i lynsjakk NGP 2014 ble arrangert i dag med 29 deltakere.

Suveren vinner ble GM Einar Gausel, som etter å ha ladet opp til mesterskapet med en simultanoppvisning mot 16 spillere i solsteiken på Torgalmenningen, feide all motstand til side og vant alle sine partier gjennom den 12 runder lange turneringen.

På de neste plassene fulgte Stig K. Martinsen (Bergens) og Martin Nilsen (OSS).

De øvrige klassevinnerne var

Kl. 1 Tor Kristian Larsen Bergens
Kl. 2 Andreas Strand Modum
Kl. 3 Odd Ristesund Kampen
Kl. 4 Ramona Grotle Sotra
Kl. 5 Olav Brattetveit Bergens

Se bilder fra mesterskapet

 
Spillfestivalen starter på torsdag
tirsdag 22. juli 2014

Torsdag 24. juli starter årets Spillfestival i Bergen, og inneholder et rikholdig sjakkprogram!

Blant høydepunktene finner vi

Årets spillfestival sammenfaller med Tall Ship's Race sin ankomst til Bergen!

 
Morten valgt som ny visepresident i NSF
mandag 14. juli 2014

Morten L. MadsenMorten L. Madsen ble valgt som ny visepresident i Norges Sjakkforbund på gårsdagens kongress. Det var størst strid om presidentvervet, men Jøran Aulin-Jansson ble gjenvalgt med stort flertall som president.

Det ble også vedtatt å behandle saken om å søke opptak for Norges Sjakkforbund i Norges Idrettsforbund på en ekstraordinær kongress til høsten.

Vi har ikke rukket å skrive så mye om selve Landsturneringen ennå, men har opprettet en bildeside i Bildegalleriet. Mer omtale kommer senere.

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Som medlem i Sotra Sjakklubb får du også medlemskap i Norges Sjakkforbund!

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2010 Sotra Sjakklubb