Besøkende

Vi har 23 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Ekspertise og kvalitet.
Sjekk prisen!

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Sjakkturneringer under Spillfestivalen
søndag 01. mai 2016

Sotra Sjakklubb kommer til å arrangere tre NGP-turneringer under årets utgave av Bergen Spillfestival i månedsskiftet juli-august:

Bergen Sommer NGP 2016 er en 5-runders klassisk helgeturnering. Den spilles fra fredag 29. til søndag 31. juli. Betenkningstiden er 90 min. for hele partiet pluss 30 sek. tillegg pr trekk. Turneringen rates hos både NSF og FIDE.

Åpent Hordalandsmesterskap i lynsjakk NGP 2016 arrangeres mandag 1. august. Denne er en 10-runders sveitserturnering med betenkningstid 3 min. pluss 2 sek. tillegg pr trekk. Turneringen rates hos FIDE.

Åpent Hordalandsmesterskap i hurtigsjakk NPG 2016 arrangeres tirsdag 2. august. Dette er en 6-runders sveitserturnering med betenkingstid 15 min. pluss 10 sek. pr trekk. Turneringen rates hos FIDE.

Spillestedet for alle disse tre turneringene er Nordnes bydelshus på Klosteret. Årets NM for kafesjakk blir arrangert i Grand selskapslokaler fredag 5. august.

Men aller først skal Det åpne Hordalandsmesterskapet NGP 2016 arrangeres! Det skjer i SOS Barnebyers lokaler i Olsvikskjenet 27.-29. mai. Dette er også en klassisk helgeturnering som rates både hos NSF og FIDE.

 
Lars Bjarne med 11 av 11!
torsdag 28. april 2016

Sjelden ser vi noen vinne en 11 runders lynsjakkturnering i klubben så suverent som Lars Bjarne Marøy gjorde i kveld - særlig tatt i betraktning av at han ikke var topprangert!

Lars Bjarne avga ikke et eneste poeng, og vant foran Kenneth Brattetveit (9½ p) og Tor Gunnar Nordnes (8 p). Det var 15 deltakere i turneringen som utgjorde den 6. runden av Lynsjakkserien 2016.

Neste torsdag er Kr. Himmelfartsdag, og da holder klubben stengt.

 
Åpent Hordalandsmesterskap 2016
søndag 17. april 2016

Klubben vår har fått oppgaven med å arrangere årets Hordalandsmesterskap, og det kommer til å skje siste helgen i mai i SOS Barnebyer i Olsvik.

Det åpne Hordalandsmesterskapet 2016 blir ratet hos både NSF og FIDE, og inngår i NGP 2015-16. Den blir arrangert som en 5-runders Monrad-turnering med 90 min. + 30 sek. tillegg pr. trekk som betenkningstid.

Beste spiller fra Hordaland Sjakkrets blir utropt som kretsmester, og vil være kvalifisert for deltakelse i mesterklassen i sommerens Landsturnering i Tromsø.

 
Torsdags-Lyn GP Sotra
fredag 15. april 2016

17 deltakere fant veien til Einarsengården og Torsdag-Lyn GP Sotra i går kveld.

Vinneren ble Abdulla Muhsen fra Bergens, som bare avga et halvpoeng i løpet av de 11 rundene turneringen varte. På de neste plassene fulgte Kristian Sørensen (9½ p) og Gisle Bjugn (8 p), begge fra arrangørklubben.

Turneringen ble FIDE-ratet og inngikk i Norges Grand Prix.

Ny NGP lynsjakkturnering blir arrangert allerede i kveld på Quality Edvard Grieg, samme spillested som NM for skolelag 2016.

Da byr vi på Sjakk1.no Velkomst-lyn Grand Prix! Vel møtt!

 
Vårturneringen (4)
fredag 08. april 2016

Den 4. runden av Vårturneringen 2016 gikk av stabelen i går, og hele 9 partier ble spilt

Gruppe A

1. Kenneth Brattetveit - Kristian Sørensen 0-1
2. Tor Gunnar Nordnes - Tom Eriksen 1-0

Gruppe B

1. Niran-Jan Murugesh
- Per Ohnstad
1-0
2. Kay-Ove Fjeldstad
- Imad Ali Khan
1-0

Gruppe C

1. Thirukkumaran Jeyachandran
- Knut Mjøs
½-½
2. Svein Erik Kringstad
- Morten Tønsager
½-½
3. Monica L. Fjeldstad - Ronny Hagelin 1-0

Gruppe D

1. Jonas Kleppe Borlaug
- Vegard L. Fjeldstad
0-1
2. Thomas Sekkingstad
- Patrick Hareide
1-0

Den neste runden i Vårturneringen spilles allerede 21. april. Kommende torsdag inviterer vi til en FIDE-ratet lynsjakkturnering. Denne inngår i NGP-sammendraget og er åpen for spillere som har medlemskap i en sjakklubb tilsluttet NSF. Startavgiften er 100 kroner, og alle pengene som ikke går med til avgifter brukes til pengepremier.

 
Tor Gunnar med 6 av 6!
fredag 01. april 2016

Tor Gunnar Nordnes ble suveren vinner av gårsdagens hurtigsjakkturnering med 6 poeng av 6, foran Kenneth Brattetveit (5 p). På de neste plassene fulgte Kay-Ove Fjeldstad, Arne Skodvin Kristoffersen og Per Ohnstad, alle med 4 poeng. Det var god oppslutning med 19 deltakere!

Turneringen utgjorde den 5. runden i Sotra SK Hurtigsjakkserien 2016.

Det ble også spilt et fremskutt parti i Vårturneringen på gårsdagens klubbkveld. Her vant Knut Mjøs mot Svein Erik Kringstad med de hvite brikkene.

 
Klubbturnering får NGP-status
onsdag 23. mars 2016

Helgen med NM for skolelag 2016 innledes med en NGP-turnering i Sotra Sjakklubb torsdag 14. april. Dette blir en FIDE-ratet lynsjakkturnering som spilles over 11 runder. Betenkningstiden er 3 minutter for hele partiet, pluss 2 sekunders tillegg pr. trekk. Startavgiften er kr 100, og hele summen fratrukket NGP- og ratingavgifter vil gå ut igjen som pengepremier.

Sjakk1.no vil være tilstede og det er mulig å bestille varer for fri levering på spillestedet.

Se alle detaljer på NSFs terminliste. Turneringen vil forøvrig utgjøre den 5. runden i Sotra SK Lynsjakkserien 2016. Påmelding kan gjøres i TurneringsService.

Terminlisten blir endret som følge av dette. Lynsjakkturneringen som er satt opp torsdag 31. mars flyttes til 14. april, og hurtigsjakkturneringen som var satt opp 14. april spilles torsdag 31. mars.

 
Ole vant hurtigsjakkturneringen
fredag 18. mars 2016

Ole Woldseth gikk til topps i torsdagens hurtigsjakkturnering med 5½ poeng, foran Morten L. Madsen (5 p) og Kay-Ove Fjeldstad (4½ p). Det var 17 deltakere i turneringen som utgjorde den 4. runden av Hurtigsjakkserien 2016.

Neste klubbkveld er torsdag 31. mars, og da står det lynsjakk på programmet. Vi ønsker medlemmer og lesere forøvrig en riktig god påske!

 
Årsmøtelyn
lørdag 12. mars 2016

Etter årsmøtet og premieutdelingen på torsdag var det duket for en lynsjakkturnering. Den gikk over 9 runder, og vinner ble CM Abdulla Muhsen med 8 poeng av 9, foran Kenneth Brattetveit og Kristian Sørensen, begge 7 poeng. Det var god deltakelse med 20 deltakere. Turneringen utgjorde den 4. runden av Lynsjakkserien 2016.

 
Godt årsmøte
fredag 11. mars 2016

Torsdag 10. mars ble det avholdt årsmøte for Sotra Sjakklubb. Rekordmange av klubbens medlemmer var tilstede og man brukte god tid på å gjennomgå årsberetning og årets elitesatsing.

Gjennomgangen viser en god drift i sjakklubben, med mye aktivitet på flere fronter. Oddbjørn Hagen ble fortjent hedret med gave for innsats som styremedlem og kasserer siden klubbens oppstart i 1992.

Følgende styre ble valgt med akklamasjon:

Tom Eriksen (Leder)

Knut Mjøs (Kasserer)

Øvrige styremedlemmer:

Afshin Alikhani

Gisle Bjugn

Ramona Mork Grotle

Morten L. Madsen

Kristian Sørensen

Etter årsmøte ble det servert pizza og spilt lynsjakk. En oppdatert årsberetning og resultatene fra lynsjakken blir presentert senere. 

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Sotra Sjakklubb er tilsluttet Norges Sjakkforbund. Som medlem i klubben er man berettiget til å delta i ratede turneringer i inn- og utland.

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2010 Sotra Sjakklubb