Besøkende

Vi har 26 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Besøk sjakkbutikken.no - Norges største sjakkutsalg

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Hurtigsjakkserien (8)
fredag 19. september 2014

Gårsdagens hurtigsjakkturnering utgjorde den 8. runden av Hurtigsjakkserien 2014, og samlet 14 deltakere. Vinneren ble Per Ohnstad med 5 poeng av 6, foran Tor Gunnar Nordnes (4½ p). På de neste plassene fulgte Oddbjørn Hagen og Kjell M. B. Olsen, begge med 4 poeng.

Stillingen i klubbmesterskapene er nå oppdatert.

Neste hurtigsjakkturnering spilles torsdag 9. oktober.

Kommende torsdag er det duket for klassisk sjakk. Da går den 2. runden av Høstturneringen av stabelen.

 
Lynsjakkserien (9)
fredag 12. september 2014

Hele 15 deltakere ble med i gårsdagens lynsjakkturnering, som utgjorde den 9. runden av Lynsjakkserien.

Vinneren ble Abdulla Muhsen med 12½ poeng av 14 mulige, foran Kay-Ove Fjeldstad (11½ p). Deretter fulgte Morten L. Madsen, Kenneth Brattetveit og Lars Bjarne Marøy, alle med 10 poeng.

Stillingen i klubbmesterskapene er oppdatert.

Kommende torsdag står det hurtigsjakk på programmet. Dette er en hurtigsjakkturnering over 6 runder med 15 minutters betenkningstid. Turneringen er åpen for alle.

 
Høstturneringen (1)
fredag 05. september 2014

Den første runden av Høstturneringen ble spilt i går med bare 6 deltakere:

1. Tor Gunnar Nordnes - Kathir R. Balasundaram 1-0
2. Lars Lien - Svein Erik Kringstad ½-½
3. Knut Mjøs - Per Ohnstad 0-1

Neste runde i Høstturneringen spilles 25. september.

Kommende torsdag står det lynsjakk på programmet. Denne turneringen er åpen for alle.

Samtidig starter høstens sjakkurs for voksne. Vi ønsker alle vel møtt!

 
Sjakkurs for voksne
fredag 29. august 2014

Ole WoldsethSotra Sjakkurs inviterer til sjakkurs for voksne også denne høsten. Opplæringen vil legge vekt på praktisk spill, med hovedvekt på taktikk og strategi i spillets ulike faser (åpning, midtspill og sluttspill).

I utgangspunktet ser vi for oss et todelt opplegg for kveldene. Første del vil ta form av et seminar, hvor instruktør Ole Woldseth vil gjennomgå partier og forskjellige tema. Etter hvert vil vi her ta utgangspunkt i deltakernes egne partier. I andre del av kvelden vil kursdeltakerne få spilletrening ved å matches mot hverandre. Det blir dessuten anledning til å delta i enkelte av klubbens ordinære klubbturneringer senere i høst.

Deltakerne må kjenne spillereglene for sjakk, men utover det kreves ingen forkunnskaper.

Kurset starter torsdag 11. september kl 1900 i ungdomsklubbens lokaler i Einarsengården på Straume. Det går over til sammen 10 kvelder (torsdager), og avsluttes 20. november.

Kursavgiften vil være kr 500 som også inkluderer hovedmedlemskap i Sotra Sjakklubb ut 2014 (kr 200 hvis man allerede er medlem av Sotra Sjakklubb, og kr 300 dersom man står i en annen klubb tilsluttet Norges Sjakkforbund). Da blir man også berettiget til å spille i alle åpne sjakkturneringer i inn- og utland. I tillegg vil man motta Norsk Sjakkblad, og man vil kunne opparbeide sin egen rating.

Påmelding kan gjøres på flere måter:

  • Send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
  • Ring leder Tom Eriksen på mob. 952 12 719
  • Ved personlig oppmøte i klubblokalene

Bruk denne høsten til å lære deg sjakk skikkelig!

 
Høstsesongen er i gang
torsdag 21. august 2014

LynsjakkturneringHøstsesongen i Sotra Sjakklubb startet i kveld med en lynsjakkturnering som samlet 14 deltakere. Det ble en ganske jevn affære, men Afshin Alikhani vant turneringen til slutt med 10 poeng av 13, foran Per Ohnstad (9½ p). Deretter fulgte Kenneth Brattetveit og Morten L. Madsen, begge med 9 poeng.

Turneringen utgjorde den 8. runden av Lynsjakkserien 2014. Stillingen i klubbmesterskapene er oppdatert.

Neste runde i Lynsjakkserien blir spilt 11. september. Kommende torsdag står det hurtigsjakk på programmet. Dette er en 6 runders Monrad-turnering med 15 minutters betenkningstid pr parti. Turneringen er åpen for alle. Startavgift kr 20,-.

 

 
Sjakk-OL i Tromsø
søndag 03. august 2014

Tom Eriksen og Bård Vegard SolhjellBåde Gisle Bjugn, Ramona Grotle og Tom Eriksen er vel på plass i Tromsø, hvor Sjakk-OL arrangeres i disse dager. Gisle er her som representant for sjakkforbundet, Ramona jobber som frivillig inne i spillesalen, og Tom er matchdommer i den åpne klassen.

Tromsø må ha den største tettheten av mesterspillere i verden for øyeblikket, og i tillegg til våre egne sjakkjendiser, støter man på små og store celebriteter når man vandrer gatelangs i byen. Blant de virkelig store er både Garri Kasparov, Vladimir Kramnik, Anatolij Karpov og Judith Polgar er observert ute i byen.

På en formiddagstur i dag sammen med dommerkollega Henrik Sjøl, luntet vi inn på rådhuset hvor det skulle holdes en lynsjakkturnering. Den startet for sent til at vi kunne delta, men vi rakk i det minste et oppvarmingsparti for den startes. Tidligere kunnskapsminister og miljøvernminister Bård Vegard Solhjell hadde meldt seg på denne turneringen og fattet interesse for partiet vårt, og da vi var ferdige spurte han om vi ville ta et parti med ham. Et slikt tilbud takker man ikke nei til, og det ble foreviget av Henrik Sjøl.

 
Bronstein Cup 2014
lørdag 30. august 2014

Årets utgave av Bronstein Cup 2014 blir arrangert hjemme i Einarsengården lørdag 8. november. Dette er en hurtigsjakkturnering som inngår i "ISBRE Norges Grand Prix 2014-15." Den spilles over seks runder, med 25 minutters betenkningstid pr parti.

Denne turneringen har blitt arrangert årlig siden 1994, da David Bronstein gjorde stor ære på klubben vår gjennom sitt nesten ukelange besøk. Bronstein var i den ypperste verdenseliten på 50-tallet, og var utfordrer til verdensmesterskapstittelen i 1951.

Han deltok i og vant denne første turneringen, og ga tillatelse til at denne turneringen kunne bære hans navn. Turneringen er nå en av våre mest stolte tradisjoner i våre unge klubb. Bronstein døde i 2006, 82 år gammel.

 
Hurtigsjakkserien (7)
fredag 29. august 2014

Tor Gunnar Nordnes vant gårsdagens hurtigsjakkturnering med 5 poeng av 6, foran Tom Eriksen (4½ p). Deretter fulgte Kjell M. B. Olsen og Per Ohnstad, begge 4 poeng. Det var 13 deltakere i turneringen som utgjorde den 7. runden av Hurtigsjakkserien 2014.

Neste hurtigsjakkturnering blir spilt 18. september. Kommende torsdag starter Høstturneringen med klassisk sjakk på programmet. Disse partiene blir ratet hos Norges Sjakkforbund, og deltakerne må derfor være medlem av en sjakklubb for å kunne delta. Startavgiften er kr 100,-.

 
Klubben starter opp igjen på torsdag
søndag 17. august 2014

Sotra Sjakklubb innleder høstsesongen med en lynsjakkturnering kommende torsdag kl 19. Deretter blir det klubbkvelder hver torsdag frem til høstsesongen rundes av med Klubbmesterskapet i lynsjakk den 18. desember. Se forøvrig nyhetsmelding fra 29. juli om terminliste for høstsesongen.

Samtidig starter Sotra Sjakklubbs Ungdom sin høstsesong kl 17.

 
Høstsesongen i Sotra Sjakklubb
tirsdag 29. juli 2014

Høstsesongen i Sotra Sjakklubb starter torsdag 21. august! Vi får 18 klubbkvelder til rådighet i tiden frem til jul, og fordeler dem likt mellom lyn-, hurtig- og klassisk sjakk. Slik er stillingen i klubbmesterskapene etter vårsesongens turneringer.

I tillegg satser vi på å gjennomføre et tilsvarende sjakkurs for nye medlemmer som ble kjørt i vår, med Ole Woldseth som instruktør. Mer informasjon om dette kommer senere.

Vi tar dessuten sikte på å arrangere vår tradisjonsrike hurtigsjakkturnering "Bronstein Cup" lørdag 8. november.

Høstsesongen avsluttes med klubbmesterskapet i lynsjakk torsdag 18. desember.

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

Vår- og Høstturneringen er våre klassiske turneringer. Her spilles det med full betenkningstid, og partiene blir ratet hos Norges Sjakkforbund.

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2010 Sotra Sjakklubb