Besøkende

Vi har 72 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Ekspertise og kvalitet.
Sjekk prisen!

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Høstturneringen (5)
fredag 27. november 2015

Det ble spilt 7 partier i gårsdagens runde av Høstturneringen 2015:

Gruppe A

1. Tor Gunnar Nordnes -Imad Ali Khani 1-0
2. Berge Frimanslund - Kenneth Brattetveit ½-½

Gruppe B

1. Niran-Jan Murugesh - Gunnar Eiken ½-½

Gruppe C

1. Ronny Hagelin - Monica L. Fjeldstad 0-1
2. Bhupinder Jassal - Stig Hugo Klementsen 1-0

Gruppe D

1. Thirukkumaran Jeyachandran
- Thomas Sekkingstad
1-0
2. Jørgen Midttveit
- Olav Brattetveit
½-½

Gruppe C er ferdigspilt og her er det klart av Vegard Lauvik Fjeldstad vinner med 3 poeng av 4, foran Stig Hugo Klementsen (2½ p) og Bhupinder Jassal (2 p)!

Torsdag 10. desember er reservert for utsatte partier i Høstturneringen. Gjenværende partier etter denne datoen blir avgjort på walk-over.

Kommende torsdag står det hurtigsjakk på programmet. Dette er den 13. og siste runden av Hurtigsjakkserien 2015. Turneringen er åpen for alle. Startavgift kr 20,-.

 
Ole vant gårsdagens hurtigsjakkturnering
fredag 20. november 2015

Ole Woldseth vant gårsdagens hurtigsjakkturnering med 5½ poeng av 6, foran Kristian Sørensen (5 p). På de neste plassene fulgte Tom Eriksen, Kenneth Brattetveit og Thomas Sekkingstad (!), alle med 4 poeng.

Det var 17 deltakere i turneringen som utgjorde den 12. runden av Hurtigsjakkserien 2015. Det gjenstår en runde som skal spilles 3. desember, men det er allerede klart at Tom Eriksen vinner dette klubbmesterskapet.

Det ble også spilt et utsatt parti i gruppe D i Høstturneringen. Her vant Jørgen Sangolt mot Olav Brattetveit.

Stillingen i klubbmesterskapene er oppdatert.

Fra gårsdagens klubbkveld

 
Sigve sikret sølvet
onsdag 18. november 2015

Norgesmesterskapet for barn og unge 2015 ble spilt i Bergen i helgen. Sotras eliteseriespiller Sigve Hølleland (2047) sikret sølvet i eldste klasse. Med seg til nordisk mesterskap får han gullvinner IM Johan-Sebastian Christiansen (2386) fra Vålerenga.Sigve Hølleland, Sotra SK og Masfjorden SKU

Sigve spiller underholdende sjakk, og fortsatte der han slapp i Eliteserien med en prestasjon på 2278 over seks runder i NM. Imad Ali Kahn fikk en tung start i samme gruppe (17-26 år). Han viste likevel mental styrke, og avsluttet uten tap i de tre siste rundene i Norgesmesterskapets tøffeste klasse.

I gruppe D (12 år) tok Sander Glesnes en flott 14. plass med 4 av 7 poeng, og en prestasjon langt høyere enn forventet på forhånd. Thomas Sekkingstad og Thirukkumaran Jeyachandran tok henholdsvis flotte 13. og 15. plasser i gruppe F (10 år), og beviste at treningen har økt spillestyrken.

Sotrasjakken hadde ellers en rekke flotte representanter med i NM:
Gruppe C (13-14 år): Vegard Lauvik Fjeldstad og Scott Birnie.
Gruppe E (11 år) deltok Patrick Hareide. 
- Gruppe F (10 år):
Niklas Blindheim Byberg. 
- Gruppe G (9 år og yngre): Jonas Kleppe Borlaug, Henrik Andersen, Sander Duesund, Jacob Lexeau Strømmen, Christoffer Myrseth, Sjur H. Sæthre, Anna Ovidia Young, Zsofia Rooney Akantisz, Aksel Nygård Forberg og Kristian Nygård Forberg.

Fullstendig resultatliste finner du her.

Sotra SK kan glede seg til fremtiden når ungdommen kommer i voksenklubben og feier oss av brettet!

Turneringssjef var forøvrig vår egen Tom Eriksen, som har høstet mange godord for innsatsen.

 
Herman Vallente vant Sjakk1.no Lyn-NGP Sotra
fredag 13. november 2015

Herman Vallente jr fra Kirkenes vant Sjakk1.no Lyn-NGP Sotra med perfekt score; 9 av 9(!), foran Kristian Sørensen (5½ p) og Sigve Hølleland (5 p). De øvrig premierte var Gisle Bjugn og Morten L. Madsen.

Herman Vallente jr, flankert av Sigve Hølleland og Kristian Sørensen

Turneringen samlet 10 deltakere og ble spilt hjemme i Einarsengården.

 
Sjakk1.no lyn-GP Sotra
onsdag 11. november 2015

Sjakk1.noEn ny mulighet til å sanke NGP-poeng dukker opp torsdag kveld da vi arrangerer Sjakk1.no Lyn-GP Sotra hjemme i Einarsengården.

Turneringen rates hos FIDE (FIDE blitz). For å delta i denne turneringen må man være medlem av en sjakklubb. Startavgift kr 200.

 
IM Kjetil Stokke vant Bronstein Cup 2015
lørdag 07. november 2015

IM Kjetil Stokke fra Bergens Schakklub vant årets Bronstein Cup med perfekt score, 6 av 6! Andreplassen ble delt av FM Halvard Hagesæther, Sevland, og IM Eirik Gullaksen, Bergens, som begge endte på 4½ poeng, og på samme antall kvalitetspoeng.

Årets Bronstein Cup var den 22. i rekken, og dette var den fjerde gangen Kjetil Stokke har vunnet den!

FM Halvard Hagesæther, IM Kjetil Stokke og IM Eirik Gullaksen

Øvrige premierte var:

5. Tore Tjensvoll Bergens Vinner kl 1
6. Karstein Rye Bergens Vinner kl 2
8. Paul Sigve Amundsen Bergens Vinner kl 4
12. Torbjørn Krogstad Hystad Søråshøgda Vinner kl 5
13. Liam Jansson Rønnestad Søråshøgda Nr 2 kl 5
14. Scott Birnie Sotra Nr 3 kl 5
15. Olav Brattetveit Bergens Nr 4 kl 5
17. Shjalg Ole Næss Masfjorden Nr 5 kl 5

Det var 29 deltakere.

 
Høstturneringen (4)
fredag 06. november 2015

Det ble spilt 5 partier, hvorav to fremskyndte i gårsdagens runde av Høstturneringen 2015.

Gruppe A

1. Kenneth Brattetveit - Tor Gunnar Nordnes 1-0

Gruppe B

1. Henrik Kolden - Scott Birnie 1-0

Gruppe C

1. Stig Hugo Klementsen - Ronny Hagelig 1-0
2. Vegard L. Fjeldstad - Monica L. Fjeldstad 1-0

Gruppe D

1. Thomas Sekkingstad - Jørgen Midttveit 0-1

Stillingen i klubbmesterskapene er oppdatert.

 
Bronstein Cup 2015
fredag 06. november 2015

BronsteinI morgen går årets utgave av Bronstein Cup av stabelen, og det er allerede 26 påmeldte deltakere, deriblant seks mesterspillere!

Man kan fortsatt melde seg på elektronisk på TurneringsService, eller troppe opp på spillestedet innen registreringsfristen lørdag kl 10.

Bronstein Cup har vært arrangert årlig siden 1994 til ære for GM David Bronstein, som avla Sotra Sjakklubb et nesten ukelangt besøk det året. Årets utgave er dermed den 22. i rekken!

I år spilles Bronstein Cup en seks runders sveitser-turnering med betenkningstid 25 minutter pr spiller og parti. Turneringen inngår i sammendraget for NGP 2015-16.

 
Klar seier til Asker
søndag 01. november 2015

Bak f.v.: Ole Woldseth, Kristian Sørensen og Øyvind Riisem. 
Foran f.v.: Sigve Hølleland, Petter Stokstad og Endre Steigum.

Det ble et nytt tap for førstelaget vårt i eliteseriens 3. runde i dag, da Asker vant med sifrene 4½-1½, men det var samtidig nok en bekreftelse på at nivåforskjellen mellom vårt lag og midtsjiktet i eliteserien ikke er uoverkommelig stor. Dagens kamp var jevnere enn sluttsifrene indikerer, og vår manglende erfaring med spill på dette nivået kan være en viktig grunn til at vi ikke klarer å få full uttelling i de stillingene vi oppnår.

I dag var det Øyvind Riisem som dro i land et vinstparti mot Svetoslav Mihailov, mens partiet mellom Kristian Sørensen og FM Carl Fr. Ekeberg endte remis. Både Sigve Hølleland og Endre Steigum hadde sjanser i dag til å få med seg poeng fra henholdsvis Jøran Aulin-Jansson og FM Bruce Diesen. Petter Stokstad møtte GM Kjetil A. Lie, sin tredje GM på like mange dager, og havnet bakpå tidlig. Ole Woldseth har også hatt noen strevsomme partier hvor lite har stemt.

Neste spillehelg i eliteserien er 15.-17. januar 2016, og også disse skal spilles på Holmenkollen Park. Det meldes om gode bo- og spilleforhold, og vi må berømme live-dekningen av samtlige partier.

 
Tap mot et presset Stavanger
lørdag 31. oktober 2015

I dagens runde i eliteserien møtte vi Stavanger, et lag som vi forsåvidt kjente fra stikkampen om Vestlandsserien mot i fjor vår.

Lagkampen endte med tap med sifrene 2-4, og kan kanskje karakteriseres som ett av det litt ergerlige slaget, for i dette oppgjøret hadde det vært mulig å oppnå mer ut fra spill og sjanser.

Det var mye positivt å hente ut fra denne kampen. Petter henger godt med i partiet mot GM Arturs Neiksans på førstebordet, og et halvpoeng var godt innen rekkevidde til langt etter tidskontrollen. Kristian og Sigve vinner sine partier(!), og Endre oppnår en uhyre lovende stilling. Med litt mer erfaring på dette nivået bør det være fullt mulig å snappe lagpoeng i dette selskapet.

Alle partier og resultater er tilgjengelig på TurneringsService.

I morgen møter vi Asker, som vant mot Bergens i første runde. Runden starter kl 10, og alle partiene overføres live hos live.sjakk.no.

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

David Bronstein (1994), Alexei Shirov (2001), Alexander Baburin (2002) og Simen Agdestein (2004) har alle holdt simultanoppvisninger med Sotra Sjakklubb som arrangør.

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2010 Sotra Sjakklubb