Besøkende

Vi har 9 gjester her nå

Brukerkonto

Brukerkontoer opprettes manuelt. Kontakt webmaster@sotrasjakk.no for å få din egen konto.Samarbeidspartnere

Sjakk1.no
Alltid åpen. Alltid billig.

Sartor Storsenter
Mer enn 100 butikker
under samme tak.

Vestnytt - lokalavisen for Sotra og Øygarden

Fjell kommune
Vekstkommunen i vest

Nyheter fra sotrasjakk.no

feed-image Abonner på sotrasjakk.no
Del på Facebook
Sotra Sjakklubb
Ramona spiller i Danmark
tirsdag 26. juli 2016

Ramona GrotleRamona Grotle (1632) deltar i Xtracon Chess Open som blir arrangert i disse dager i Helsingør i Danmark, og har tydeligvis prikket inn formen. Etter 5 runder har hun 2 poeng, og samtlige hun har spilt mot har vært rangert 80-200 plasser over henne! I 2. runde vant hun mot Ebbe Klitgård (1914), og hun har også remisert mot Benjamin Fossan (1873) og Tom Dietrich (1864).

I morgen venter nok en tøff motstander; Marte B. Kyrkjebø (1860) fra Stavanger Sjakklubb.

Denne turneringen har vært svært populær blant norske spillere i en årrekke, og i år står hele 121 nordmenn, anført av GM Jon Ludvig Hammer og GM Simen Agdestein, på deltakerlisten.

 
Bronseplass til Berge!
lørdag 16. juli 2016

Det ble tredjeplass på Berge Frimanslund i Senior B i Landturneringen i Tromsø! Siden de to øvrige i ledertrioen før dagens finalerunde vant sine partier, hadde ikke utfallet i Berges parti noen betydning for plasseringen hans. Berge endte med 6½ poeng etter remis i sisterunden.

I samme gruppe ble avsluttet Svein Erik Kringstad med tap,og endte med det på 15. plass, fullt i tråd med hans forhåndsrangering.

Vinnerne i Senior B

Ole Woldseth har strevet i årets mesterklasse, men avsluttet med 2½ av 3 de tre siste rundene og fikk en etterlenget opptur etter den magre innledningen. Han endte på 17. plass, 3 plasser bak sin egen rangering. Trøsten får være at det kunne gått meget verre.

Morten L. Madsen har med seg hjem i bagasjen Sjakk-Norges høyeste tillitsverv, men inne i spillesalen gikk det tyngre. I sisterunden kunne han bokføre sin fjerde remis og endte opp med 3 poeng, som ga en 24. plass i klasse 1. Morten slo i det minste sin egen rangering med 1 plass. Han fikk også med seg en 2. plass fra NM i lynsjakk hvor han stilte i klasse 2.

Gunnar Eiken avsluttet med tap, og endte med 4 poeng og en 33. plass. Det høres kanskje ut som en beskjeden plassering, men vi må ikke glemme at han slo sin egen rangering med 11 plasser!

Spiller Kl. Rang. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sum Plass
Ole Woldseth M 14 av 20 0 ½ 0 ½ 0 0 ½ 1
1

17
Morten L. Madsen 1 25 av 26 ½ 0 0 0 ½ 1 (wo) 0
½ ½ 3
24
Gunnar Eiken 3 44 av 50 0 1 ½ ½ 0 1 ½ ½ 0
4
33
Berge Frimanslund Sr B 5 av 18 1 1 ½ 0 1 1 ½ 1
½
3
Svein Erik Kringstad Sr B 16 av 18 0 1 0 0 1 0 ½ 1
0

15
Sum

1 1 3 2 4 2
 
Berge kjemper om klasseseier!
fredag 15. juli 2016

Berge FrimanslundEn runde gjenstår av Landsturneringen i Tromsø, og Berge ligger utmerket an i kampen om klasseseieren i Senior B. Tetkvartetten fra i forgårs har nå blitt redusert til en trio, og Berge er blant disse. I dag ble det seier og i morgen skal han spille hvit mot Finn Arild Wister fra Kirkegata SK. Han er imidlertid avhengig av at de to andre avgir poeng for å gå helt til topps, men har uansett gjort en strålende turnering.

Dagens runde var forøvrig den første som ingen av våre spillere gikk på et tap, og vi kan jo håpe at blødningene er stanset for godt nå. Stemningen er i hvert fall løftet mange hakk, og det rapporteres at guttene våre er godt i gang med forberedelsene til den viktige sisterunden. Vår gamle fotballtrener Gunnar Eiken har vært ute en vinternatt før, og vet hva som gjelder. Gjør oss stolte, gutter!

Ole Woldseth fikk fornøyelsen av å møte Hans Olav Lahlum i går, og ingen hevet vel øyenbrynene over at akkurat det partiet endte med remis. I dag derimot knallet Ole til med sin første seier og kjenner vi ham rett har han ikke tenkt å stoppe der. Morgendagens motstander er Christian Laverton fra Trondheim.

Morten L. Madsen har vel ikke gjort sin livs turnering, men det ble da en hederlig remis i dag. Man blir ikke dårligere av å spille 9 runder langsjakk selv om resultatene ikke akkurat skinner, men på kafesjakken i går kveld fikk han virkelig sving på brikkene. Med 6 av 11 poeng dro han i land en 15. plass i det 45 mann store feltet. I morgen får han et hvitparti mot Ole Smeby fra Kongsvinger.

Gunnar Eiken er nevnt, og han har fått vist at han ikke er en enkel mann å vinne mot. De to siste rundene har endt remis, og har nå hederlige 50% uttelling. Morgendagens motstander er Tom-Greger Knutsen fra Samisk SK, og Gunnar runder av turneringen som han startet den; med de hvite brikkene.

Svein Erik Kringstad vant også i dag, og har nå sanket 3½ poeng. I morgen venter Gunnar A. Moe fra Nærøy SK.

 
Berge i tetkvartetten i Senior B
onsdag 13. juli 2016

Berge FrimanslundBerge Frimanslund er med i kvartetten som leder Senior B med 4½ poeng av 6 når tre runder gjenstår av Landsturneringen i Tromsø! I dagens parti kom remistilbudene fra motstanderen tett, men Berge hadde ingen intensjoner med å nøye seg med et halvpoeng og førte en tilsynelatende fastlåst stilling sikkert til vinst. I morgendagens runde skal Berge spille hvit mot Kjell Iversen fra Stjernen.

I samme gruppe har Svein Erik Kringstad nå sanket 2 poeng. I gårsdagens runde dro han i land sitt andre helpoeng, men i dag ble det tap med svart mot Thore Roksvold fra SK 1911. Svein Erik får nok et svartparti i morgen, da venter Leiv Røsok.

Ole Woldseth sliter med uttellingen med to remiser og fire tap så langt i mesterklassen. I morgen skal han spille svart mot Hans Olav Lahlum, som også står uten noen seire så langt.

I klasse 1 fikk Morten L. Madsen med seg et helpoeng av det litt kjipe slaget i dag, da motstanderen han var satt opp mot har trukket seg fra turneringen. Morten står dermed med 2 poeng. Det går litt "på høgg og belegg" for den nye sjefen over alle sjefer innen norsk sjakk. Med sekunder igjen på klokken gikk han med på remis i en stilling som computeren vurderte til +12 i gårsdagens runde. Morten møter Johan Pettersen fra Harstad med svart i morgendagens runde.

I klasse 3 har Gunnar Eiken sanket 3 poeng etter dagens seier i et langt parti. I morgen er han satt med hvit opp mot Gitle Kirkesola fra OSS.

Uttellingen i dagens runde ble altså på 3 poeng, og er sånn sett den beste siden søndagens.

Spiller Kl. Rang. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sum Plass
Ole Woldseth M 14 av 20 0 ½ 0 ½ 0 0
Morten L. Madsen 1 25 av 26 ½ 0 0 0 ½ 1 (wo)
Gunnar Eiken 3 44 av 50 0 1 ½ ½ 0 1
Berge Frimanslund Sr B 5 av 18 1 1 ½ 0 1 1
Svein Erik Kringstad Sr B 16 av 18 0 1 0 0 1 0
Sum 1 1 3

 
Morten ble valgt til president!
mandag 11. juli 2016

Morten L. MadsenMorten L. Madsen har påtatt seg det høyeste tillitsvervet i norsk sjakk da han ble valgt til president i Norges Sjakkforbund på årets kongress. Den ble arrangert i Tromsø i går kveld. Han avløste Bjørn Salvesen, som ble varaordfører på Røros etter høstens kommunevalg, og som fikk problemer med å kombinere disse vervene.

Morten har de to siste årene fungert som visepresident, og har skjøttet dette vervet på en så utmerket måte at valgkomiteen så på ham som den beste kandidaten. Dette var altså Kongressen skjønt enig i, og Morten ble valgt enstemmig.

På kongressen ble det også informert om at vår egen hoffleverandør av sjakkmateriell, Sjakk1.no, har inngått en samarbeidsavtale med NSF og USF.

 
Landsturneringen i Tromsø er i gang
lørdag 09. juli 2016

I dag gikk startskuddet for Landsturneringen 2016 i Tromsø med 378 deltakere!

Landsturneringen i Tromsø

Blant disse er det fem spillere fra Sotra Sjakklubb: Ole Woldseth (mester), Morten L. Madsen (kl. 1), Gunnar Eiken (klasse 3), Berge Frimanslund og Svein Erik Kringstad (begge Senior B).

 
Stort sommersalg hos Sjakk1.no
torsdag 07. juli 2016

Medlemsinformasjon: Vi gjør oppmerksom på at Sotra sjakklubb sin samarbeidspartner Sjakk1.no har stort sommersalg akkurat nå. Med opptil 50 prosent rabatt på nytt og aktuelt treningsutstyr er det hensiktsmessig å gjøre klubbens medlemmer oppmerksom på sommerkampanjen.

Sotra sjakklubb har tidligere mottatt gaver fra Sjakk1.no, og samarbeidet om en rekke Norges Grand Prix-turneringer. Klubbens medlemmer har også en generell rabatt på 10 prosent (ordinære priser) i nettbutikken ved å oppgi klubbtilhørighet.

 
Sotraspillere til NM
fredag 24. juni 2016

Det nærmer seg årets landsturnering i sjakk i nydelige Tromsø. Som vanlig har Sotra Sjakklubb flere spillere som skal delta. Foreløpig er disse påmeldt:

Ole Woldseth Mester
Morten L. Madsen Kl. 1
Gunnar Eiken Kl. 3
Svein Erik Kringstad Senior B

Ole, Morten og Gunnar har vært heldig og fått tak i en leilighet med tre soverom i gangavstand til Tromsø sentrum og skal bo sammen. I samme hus er det også en leilighet med 4 soverom ledig via nettsiden Airbnb. Dersom flere Sotraspillere ønsker å reise, ta kontakt med Morten for informasjon. Det er fremdeles rimelige direkte flybilletter med SAS fra Bergen til Tromsø.

Er du klar for nydelig midnattssol og sjakk?

 
Omtale i Vestnytt om presidentkandidat Morten
tirsdag 21. juni 2016

Vestnytt har fått med seg at Morten L. Madsen stiller som kandidat til presidentvervet i Norges Sjakkforbund. I dag bringer de et intervju med Morten!

Morten har vært visepresident i to perioder, og har gjort seg såpass bemerket at valgkomiteen pekte på ham da det ble klart at den sittende presidenten, Bjørn Salvesen, ønsket avløsning.

 
Morten foreslås som ny president i NSF
fredag 10. juni 2016

Morten L. MadsenMorten L. Madsen er foreslått av en enstemmig valgkomite til å overta presidentvervet i Norges Sjakkforbund etter Bjørn Salvesen!

Morten har sittet i forbundsstyret i to perioder som visepresident, og takket ja til å stille som kandidat til dette vervet etter nøye overveielser. Til sjakk.no sier han følgende om sitt kandidatur:

– Det er med ydmykhet jeg stiller til valg som president i Norges sjakkforbund. Norsk sjakk er inne i en fantastisk periode, både når det gjelder bredde og topp, og jeg gleder meg til å ta fatt på denne oppgaven.

Les hele artikkelen.

Valget vil finne sted på Norges Sjakkforbunds kongress søndag 10. juli, som holdes i Tromsø i forbindelse med Landsturneringen 2016.

 

Søk i sotrasjakk.no

Fakta om Sotra Sjakklubb

David Bronstein (1994), Alexei Shirov (2001), Alexander Baburin (2002) og Simen Agdestein (2004) har alle holdt simultanoppvisninger med Sotra Sjakklubb som arrangør.

Kommende turneringer

Template Design ah-68 | Copyright © 2016 Sotra Sjakklubb